vrijdag 25 februari 2011

De eerste dag na de operatie.

Hey kereltje,

Je voelt je vanochtend niet zo lekker en bent vrij onrustig geweest in de nacht. Toen we vanochtend om 8 uur bij je kwamen, hadden ze je verplaats naar het materialen/verzorgingshok, omdat je je kamergenootje wakker hield. Daar lag je wel lekker te slapen. Je hebt nog totaal geen zin om te drinken, maar dat kan ik mij ook wel voorstellen. Je hebt anderhalf uur over je fles gedaan bij de nachtdienst.

Eerst heb ik je schelp die gisteravond vies was geworden opnieuw bekleed, zodat deze weer paraat ligt voor de volgende verschoning. Daarna word er bloed bij je geprikt, omdat je nog steeds koorts hebt. Ze willen graag weten of je een infectie onder de leden hebt. Je voetjes zijn ook erg gezwollen, dus mogen de zwachtels er nu al af. We zien voor het eerst de snedes in je beentjes. Het zijn per beentje kleine snedes op 3 plekken, die je vast niet terug gaat zien later. Het bloedprikken gaat heel gemakkelijk en als de laborante het net afgerond heeft, staat de neurochirurg al bij ons binnen op de kamer. Hij komt even kijken hoe het met je gaat. De koorts is nog even afwachten, maar verder is hij erg tevreden en denkt dat hij ons niet weer zal zien maandag.

Dan is het echt tijd om je de fles te geven, want je bent erg huilerig. Deze fles drink je netjes leeg binnen 10 minuten. Je krijgt nog niet zoveel aangeboden en drinkt nu 100cc. Als je nog ligt uit te buiken komt de neuroloog al weer bij ons binnen. Hij wil je ook graag even bekijken. Je doet het prima voor een net geopereerd kindje, dus het gaat naar tevredenheid.

In het middaguur ga ik je de fles geven, je lijkt nu niet zoveel zin te hebben drukt telkens met je tong de speen naar buiten. Als je na een poosje begint te drinken, duurt het niet lang voordat je alles met een boog weer uitspuugd. Wij zijn allebei helemaal nat van de voeding. Je verzorging moet nu dus wat eerder dan gepland. Van de verpleging mogen we het meteen zelf gaan proberen, maar wij vinden het toch fijner om het eerst even te kunnen zien van de profesionals. Het ziet er niet zo heel moeilijk uit. Je bent erg moe nadien en valt in de kinderwagen heerlijk in slaap.

Inmiddels zijn je bloedwaarden binnen en er is inderdaad een verhoogde infectiewaarde te zien. Toevallig komt de kinderarts net naar ons toe. Ze verteld ons dat ze het nog even een dagje willen aankijken omdat de koorts meerdere oorzaken kan hebben. Mocht het niet veranderen willen ze beginnen met antibiotica.
Wij gaan daarna even naar het huis, zodat ik mij kan omkleden. We besluiten even wat tijd voor ons zelf te nemen en slaan de middagfles van 3 uur even over.

Als we om half 6 terug komen is verpleegster Nel je al aan het voeden. Je wil alleen weer niet zo best drinken. Papa neemt het over en na even zitten begin je opeens je fles weer leeg te drinken. Daarna mag papa je luier verschonen en heb je een stinkende verrassing. Je hebt paracetamol gehad en de koorts is iets gezakt. Je kletst gezellig naar ons en er kunnen behoorlijk wat lachjes af. Fijn om je even weer zo te zien! Als je weer in slaap bent gaan wij terug naar het huis.

Om half 9 gaat papa even alleen naar je toe. Ik blijf in het huis achter met de mama van je eerste kamergenootje. We kunnen het goed met elkaar vinden en kunnen zo even goed van ons af praten. Bij papa drink je weer je fles leeg. Het is duidelijk dat je beter in je vel zit. Hopelijk blijft het lijntje zo stijgen!

Tot morgen kanjer, dan gaan papa en ik je schelpverzorging doen.
Gaat helemaal goed komen!

Dikke knuffel!

Geen opmerkingen: