dinsdag 15 februari 2011

De dag van de ct-scan.

Hey kanjer.

Vandaag was het een best spannende dag. We zijn met je naar Leiden geweest voor de ct-scan en een echo.
Om 6.00 uur zijn we weggereden vanaf huis om de file's zo wat te beperken.
We waren om 8.45 uur in het LUMC in Leiden.
Mooi op tijd, want de afspraak stond om 11.00 uur.
Dus zijn we eerst een stukje het centrum in gewandeld. Maar het was behoorlijk fris, dus zijn we snel weer terug naar het ziekenhuis gegaan. Daar hebben we even in het restaurant gezeten.
Tegen 10.30 uur hebben we ons gemeld op de kinderdagopname afdeling en kregen we je plekje toegewezen. Wat een groot bed voor zo'n klein hummeltje als jij zeg!

Rond 11.00 uur werden we op gehaald voor de echo die ze van je middenrif gingen maken. Deze was om te beoordelen of je middenrif gelijkmatig beweegt met ademen. Op de echografie afdeling stond je alleen niet ingepland voor vandaag en wilden ze dat we maar een andere keer terug moesten komen. Daar werden we niet zo vrolijk van en dat hebben we ook even laten weten. In onze afsprakenbrief stond deze echo wel voor vandaag gepland. We werden toch weer terug naar de afdeling gestuurd.

Daar vroegen ze ons hoe het gegaan was en waren ook heel verbaasd dat we terug gestuurd werden. Er werd meteen aktie ondernomen en uiteindelijk mochten we toch weer naar beneden voor de echo.
Deze werd vrijwel meteen gemaakt en vond het allemaal niet zo leuk. Je had ook al een aantal uren niets meer gehad omdat je nuchter moest blijven. Voor de arts was dit alleen maar fijner, omdat ze zo alles veel beter kon beoordelen. Alles was dan ook prima in orde en zoals het moest werken.
We konden weer terug naar de afdeling om te wachten op de scan.

Om 13.00 uur werd er gebeld dat we je operatiehemdje aan mochten doen en niet veel later werden we opgehaald en naar de ct-scan gebracht.
Papa is met je mee gegaan en je bent bij hem op schoot in slaap gevallen. De anestethist die je in december goedgekeurd heeft voor de operatie heeft je vandaag onder narcose gebracht.
Toen je sliep moest papa weer naar buiten en zijn wij weer terug naar de afdeling gegaan om te wachten.

Om 14.30 uur werd er gebeld dat één van ons je mocht ophalen van de uitslaapkamer. Dit heb ik gedaan samen met de verpleegster.
Bij het melden bij de intercom hoord ik je al huilen. Ze brachten je op de arm naar mij toe en hadden een fopspeen gefabriceerd, want je had hele erge honger. We moesten nog even op je bedje wachten en toen deze ook gebracht was zijn we terug naar de afdeling gegaan.
Papa had inmiddels al gezord dat je flesje lekker warm was dus terug op de afdeling kon je meteen de fles drinken. Deze had je zo leeg.
Het infuus werd uit je voetje gehaald en ik mocht je kleertjes weer aan doen.

Je was nog wel wat slaperig en bent toen je je kleertjes weer aan had dan ook al snel in slaap gevallen. We moesten nog wel een paar uurtjes wachten om te kijken of alles goed met je ging.
Uiteindelijk mochten ietsjes eerder weg omdat we nog zo'n eind moesten rijden. De uitslag van de scan krijgen we overigens de dag voor je operatie.
Je hebt de hele weg geslapen en bij oma in huis weer een fles gehad. Die viel niet zo goed, want je hebt hem helemaal over mij uitgespuugd. We zijn snel naar huis gegaan en net heb je nog een klein flesje gehad.
Nu lig je lekker te slapen en dat gaan wij ook doen.

Slaap lekker.

Geen opmerkingen: