woensdag 23 februari 2011

De dag van de opname

Hey manneke,

Vandaag is het de dag voor de operatie en word je alvast opgenomen. We melden ons rond de klok van 10 en krijgen je bedje aangewezen. We krijgen een heleboel info en het word meteen duidelijk dat ons een heel programma te wachten staat.

Eerst gaan we paperassen invullen word je gewogen, getemperatuurd en opgemeten. Je weegt nu 6415 gram, hebt een temperatuur van 36,4 graden en bent 62 cm lang. Als dat allemaal gebeurd is krijgen we een rondleiding over de afdeling. Jij blijft ondertussen achter in dat grote bed en vind het allemaal wel best.

Vervolgens mag ik bloed gaan prikken, dit is omdat je nog jonger bent dan 6 maanden. Mocht je een bloedtransfusie nodig hebben, dan hebben ze van jou geen duidelijke bloedgroep omdat er nog antistoffen van mij aanwezig zijn. Door deze gegevens kunnen ze dan als het nodig mocht zijn mijn bloed met dat van een donor mengen. Maar dit kwam eigenlijk nooit voor bij plexuskindjes.

Hierna hebben wij een gesprek gehad met de neurochirurg. Hij vertelde ons dat er zeker 1 zenuw helemaal uit het merg is getrokken en hoe de operatie ingedeeld zal zijn. Je gaat om 8 uur naar de ok, voor ze echt kunnen beginnen zal het al half 10 zijn. Als ze je zenuwen bloot gelegd hebben kunnen ze de schade pas precies bekijken en zullen ze dan een plan van aanpak moeten maken, dit zal zo'n 2,5 uur in beslag gaan nemen. Daarna gaan ze zenuwen uit je beentjes halen en misschien ook nog uit je linkerarm, ook dat zal zo'n 2,5 uur gaan duren. Hierna moet het allemaal weer hersteld gaan worden, dus het kan al met al heel wat uren gaan duren.

Om half 2 mogen we met je naar de gipskamer. Hier worden twee schelpen aangemeten. Hier zal je de komende twee weken in moeten liggen, om stil mogelijk te blijven liggen. Je laat alles gewillig over je heen komen en lacht voluit naar de gipsmeester. Deze heeft er veel plezier in dat je zo vrolijk bent.

Als we terug op de afdeling zijn komt de anesthetist even bij je kijken. Je laat een akelig hoestje horen en dit mag niet erger gaan worden, anders mag je morgen niet onder narcose. Dus maar hopen dat het zo blijft als het is.

Niet veel later komt de kinderneuroloog langs. Hij wil je ook nog even onderzoeken. Hij tekent met een zwarte stift een grote pijl op je linkerarm. Als hij dit niet doet kom je morgen de operatiekamer niet op. We dopen je hierna om tot TattooThijs.

Later komt ook nog een pedagoge langs. Zij vertelt ons hoe het wegbrengen naar de ok zal gaan verlopen.
Ook brengt ze je een leuke wieghanger waar je vrijwel meteen mee begint te spelen.

Daarna hebben wij even tijd om een hapje te gaan eten.
Als we terug komen zit je in de maxicosi en word je al voorzien van een fles.
Ik neem je snel over van de verpleegster, nu kan het nog even zonder de schelp.

Als je de fles leeg hebt leggen we je weer in het bedje. Wij gaan ondertussen leren om de schelp te bekleden. Één doet Isabel ons er voor en de andere mogen we zelf doen.
Als we deze bijna af hebben komt Isabel mij ophalen. Je huilt alles bij elkaar en ligt over dwars in dat grote bed. Op de arm word je wel weer rustig en val je bijna in slaap. We leggen je in de kinderwagen en al snel gaan je oogjes dicht.

 Om 9 uur geven we je nog een fles in de ouderkamer en daar val je in de kinderwagen in slaap.
Je mag lekker in je bak blijven liggen vannacht.
Wij nemen afscheid van je en gaan naar onze slaapkamer op dezelfde afdeling, waar jij ligt.
Morgen word de grote dag van, maar ook die vervelende dag voor ons.

Slaap lekker kanjer!

Geen opmerkingen: