dinsdag 7 december 2010

7 december 2010. De dag van LUMC in Leiden.

Hey kanjertje,

Vanochtend zijn we al om 6.00 uur vertrokken naar Leiden. Daar hadden we om 10.00 uur de afspraak staan. Helaas zat het verkeer nogal tegen en reden we van de ene file de andere in.
Uiteindelijk waren we om 10.30 uur op de juiste afdeling in het ziekenhuis. Deze hadden we al gebeld dat we niet op tijd waren. Daardoor waren we pas om 11.30 uur aan de beurt.

We werden opgehaald door Rietje een lieve revalidatie arts. Zij heeft wat informatie over jou met ons door genomen en vervolgens je armpje bekeken. Ze zei al meteen dat mede doordat je oogje ook geraakt is er al sprake is van een operatie. Rietje had niet zo heel lang nodig voordat ze genoeg wist en haalde daarna dr. Malessy de neurochirurg er bij.  Ook dit is een hele aardige en rustige man. Hij vroeg me nog het één en ander over je en vertelde dat ze toch zo snel mogelijk willen opereren, omdat daar de beste resultaten mee behaald worden. Hij wil graag dat je met drie maanden al onder het mes gaat, maar omdat je bijna 4 weken
te vroeg geboren bent, reken ze bij de anesthesie deze weken boven op de drie maanden leeftijd.

Rietje heeft vervolgens het één en ander verteld over de gang van zaken hoe nu verder. We moeten er vanuit gaan dat je in maart de operatie zal ondergaan. Daarvoor zal je nog een keertje moeten komen voor een ct-scan.
Ze heeft ons ook een paar oefeningen laten zien die erg belangrijk voor jouw zijn.
Je armpje word namelijk al behoorlijk stijf en dat moeten we proberen te voorkomen.

Na het bezoek aan het plexusteam konden we bij de anesthesie terecht.
Daar hebben we met dr. Burggraaf een gesprek gehad van drie kwartier. Hij heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de ct-scan en de operatie zullen verlopen. Je gaat beide keren onder gehele narcose.
De ct-scan duurt maar enkele minuten. Hier krijg je wat contrastvloeistof in je lijfje, zodat de zenuwen mooi duidelijk te zien zullen zijn op de scan.

De operatie die op een andere dag plaats zal gaan vinden zal zo'n 8 tot 10 uur gaan duren.
Ze gaan afhankelijk van de scan en het moment zelf zenuwen verleggen. Er word een zeneuw uit je kuit gehaald en deze zal in je nekje weer worden aangehecht.
Dr. Burggraaf vertelde ons dat we de situatie goed met stroomdraden konden vergelijken.
Het koper ontbreekt nu en door de zenuw opnieuw aan te hechten is de bedoeling dat deze zenuw opnieuw in het omhulsel gaat groeien.

Na de operatie kom je in een gipsen schelp te liggen. Deze word naar jouw lichaampje aangepast en hier zal je 14 dagen in verzorgd moeten worden. Je mag je hoofdje dan absoluut niet bewegen, want dan is de operatie misschien voor niets geweest. Na deze 2 weken, moet je armpje nog 4 weken onder de kleding gedragen worden in een mitellahouding. Je zal  trouwens een dag of 5 in het ziekenhuis blijven na de operatie.

Om 15.00 uur zijn we weer richtirng huis gereden, wederom reden we van de ene file de andere in.
Om 19.00 uur waren we bij oma om Ilse weer op te halen.

Hoeveel zenuwen en hoe erg ze beschadigd zijn weten we nog niet, dat word de volgende keer duidlijker.
Maar we kunnen er wel van uit gaan dat het een behoorlijk ernstige vorm van de parese is. Het zal ook nooit helemaal goed gaan komen. Maar alles wat verbeterd kan worden is heel fijn.
De vervolgafspraken ontvangen we nog per post.

Je hebt je heel goed gehouden vandaag. Door de lange reis en het vele slapen heb je 2x een fles gehad waar 5 uur tussen zat. Je hebt alle flesesn leeg gedronken, helemaal geweldig!

Nu gaan we zo ons bed op zoeken, het was een lange en vermoeiende dag voor ons allemaal.
Trusten manneke. Slaap lekker

Geen opmerkingen: