vrijdag 10 december 2010

10 december 2010

Hey manneke,

Afgelopen nacht ben je erg onrustig geweest. Je kwam om de twee uur en dronk erg slecht.
Waarschijnlijk heb je last van een soort regeldagje en heb je niet meer genoeg aan de hoeveelheid voeding per keer.

Vanochtend had je een hele goede poepbroek en daarna ging het drinken ook weer prima, al kom je nog steeds kort achter elkaar voor een nieuwe voeding. Je bent twee uur na de fles al weer aan het zoeken.
Maar met jouw voorgeschiedenis qua drinken, is dat alleen maar héél erg fijn!
Alleen begin je wel steeds meer terug te geven, tot geel aan toe.Wij dachten dat dat laatste misschien gal spugen was.
Papa heeft de huisarts gebeld, dit moest toch voor die lekkere nystatine die weer op was en heeft meteen aangekaart dat je opeens zoveel gelig spuugt.
De huisarts wilde je daarop graag even zien, omdat je ook wat sympthonen van reflux laat zien, dus is papa alleen met jou op pad gegaan, zodat ik je zus even 1 op 1 aandacht kon geven, wat ook heel belangrijk is.

De dokter heeft je helemaal onderzocht en vertelde dat gal spugen bij baby's groen ziet. Het gele wat jij spuugt is oude voeding. Gelukkig maar.
Alles klonk verder goed en hij vond je een prachtig kereltje. Hij had niet het idee dat reflux speelde, maar het was ook niet onmogelijk.
Ook met erbse parese is hij wel bekend, want zijn eigen zoon heeft het ook, alleen niet in zo erge mate als jou.
De dokter gaf het advies om tegen het spugen wat nutriton aan je voeding toe te voegen. Je voeding word daar door wat dikker, waardoor de kans dat je gaat spugen kleiner word. Het kan ook heel goed helpen tegen vastzittende ontlasting.

We hebben je  flessen ook iets opgehoogd en bieden je nu 110 á 120 cc aan. We zien dan wel waar je zin in hebt om te drinken. Je hebt tot nou toe al je flessen goed leeg gedronken en sinds de nutriton er in zit  (nu twee flessen) niet meer gespuugd. Op de verpakking van de nutriton staat dat er 4 schepjes doorheen moeten, maar we doen er maar twee er dat werkt al prima. Anders wordt de voeding veels te dik en kan het niet meer door je speen. Een grotere speen is nog geen optie nu, omdat je dan veel te snel gaat drinken.
Als het je nu ook nog helpt met de ontlasting is het een geweldige oplossing!

Ga zo door kereltje, je doet het super!
We zijn erg trots op je!

Geen opmerkingen: