woensdag 3 november 2010

3 november 2010

Vandaag een gesprek gehad met de kinderarts.
7 december mogen we met Thijs naar Leiden. Ze gaan hem dan helemaal ondezoeken en hij zal kleine stroomstootjes door zijn hand krijgen.
Die dag zullen we dan ook te horen krijgen hoe ze denken dat het voort zal lopen. Wel of geen operatie. Thijs krijgt daarna nog 3 maanden om zelf te herstellen en dan moeten we weer terug komen en word er definitief bepaald wat voor hem nodig zal zijn.
Hij heeft dus Erbse Parese. Dit  houd een zenuwbeschadiging in. In hoeverre weten we niet, dat hopen we volgende maand wijs te worden.

De kinderarts hoorde vanochtend ook een klein ruisje bij zijn hart, ze vind het nog niet verontrustend, maar blijft het wel goed in de gaten houden.
Vanmiddag gaan ze daarom ook een hartfilmpje maken.
Ze vinden hem nog steeds erg slaperig en niet helemaal lekker. Hij krijgt nu steeds meer voeding via een neuszonde, omdat zijn infuus steeds sneuveld en hij bijna geen plekjes meer overheeft. Het streven is om hem dan morgen of overmogen van het infuus af te hebben.
De voeding via de neuszonde verdraagt hij trouwens goed.

Maandag word het hielprikje ook nog eens overgedaan. Hij heeft op 1 ding een dubieuze uitslag, weet nog niet precies waarop, daar ontvangen we nog bericht over.

De fysio heeft ons laten zien, hoe we de kleine man het beste in en uit bed kunnen halen, kunnen dragen en welke oefeningen we mogen doen om zijn armpje niet stijf te laten worden. Hij verwachtte trouwens niet dat hij het armpje stijf gaat krijgen, maar wil toch dat alles soepel blijft.

Vanavond was de kleine man helemaal niet lekker in orde. Hij wou niet drinken en huilde steeds. Hij leek pijn te hebben, dus hebben ze de kinderarts gebeld. Die is even komen kijken en vermoedde idd ook pijn aan zijn linkerschouder.
Thijs kreeg tot vanochtend nog paracetamol, maar alle uitslagen van bloed enz, lieten goede resultaten zien, waardoor ze er mee gestopt waren.
Na overleg toch besloten om weer paracetamol te geven en hopen dat het dat is, anders vermoed de arts een infectie.

Wat hielprik betreft is AGS eruit gekomen (de bijnier). Dat stond in de map van Thijs.
Dat word dus nog eens overgeprikt. Hij hoeft het niet te hebben, want geelzucht kan bv al een ander resultaat geven.
En afgelopen maandag is Thijs onder de lamp gekomen en die dag is ook de hielprik afgenomen. Dus we wachten het nog rustig even af
Zelf ben ik vandaag compleet ingestort.. Kan het allemaal even niet meer aan en kan alleen maar huilen. Ik ben zo bang dat ons kereltje nog vanalles meer mankeert. Ik heb mijn hele schouderpartij vast zitten van de spanningen.
Ook de bevalling keert langzaam terug in mijn geheugen. Hulp is al ingeschakeld via het ziekenhuis.
De verloskundige komt ook nog eens extra van de week zodat ik even van mij af kan praten.

Geen opmerkingen: