dinsdag 16 november 2010

16 november 2010

We hebben Thijs vandaag 5 voedingen gegeven. Om 8 uur ben ik er geweest en heb hem lekker eerst in bad gedaan. We hebben er allebei erg van genoten. Daarna kwam het lab bloed afnemen. Toen het tijd was voor de fles, stond de logopediste al bij Thijs op de kamer om even mee te kijken.
De fles ging erg snel in het begin en na een slok of 5 was het over en uit. Thijs viel in een diepe slaap.
Volgens de logopediste kost het begin van de fles Thijs erg veel energie, omdat deze erg snel gaat. Thijs moet dan erg snel slikken. En het badderen is ook erg vermoeiend natuurlijk.

Om 10 uur hadden we een gesprek met de maatschappelijk werkster. Dit hebben we voor nu afgerond.
Mocht het onverwachts ergens toch weer wat moeilijk gaan, mogen we haar altijd weer bellen.

Om half 12 heb ik Thijs weer de fles gedaan. Nu met een speciale fles, waar we zelf een beetje de voeding mee konden doseren.  Het drinken ging daardoor wel mooi rustig, maar echt opschieten deed het niet.
Na 10cc vond Thijs het wel weer welletjes en viel weer in slaap. De rest is dus weer door de sonde gegaan.

Tussendoor heb ik de verpleegkundig specialist nog gesproken. Ze vertelde me dat ze zich toch wel zorgen maken om het drinkgedrag van onze man. De neuroloog zal deze week nog weer eens naar Thijs komen om hem te onderzoeken. Zelf sondevoeding leren geven, daar vond ze het nog wat te vroeg voor.  Ze houden het wel in hun achterhoofd, net als dat ons gezinnetje weer een keertje compleet zal moeten worden in huis.
Maar als ze Thijs nu naar huis zouden sturen, dan zijn ze de vinger aan de pols kwijt. Dus voorlopig mogen we nog op en neer pendelen...

Om half 3 is Marc gaan voeden. Deze fles heeft Thijs compleet leeg gedronken! Hij heeft daardoor een vlaggetje verdiend.

De voeding van half 6 verliep weer wat minder. Thijs was al vroeg wakker en huilde heel erg. Ze hebben hem daarom ook ingebakerd, zodat hij wat rustiger zou worden.
Na 30 cc zelf drinken was het over en uit.

En net om 9 uur hebben we er 50cc ingekregen. Thijs was wel goed wakker, maar meer hebben we er niet ingekregen. Hij is uiteindelijk wel in slaap gevallen op de arm.

We zijn benieuwd hoe hij het morgen weer gaat doen.